Het is zover: vandaag kun je je stem uitbrengen voor het waterschapsbestuur. 

Heb jij al gestemd?

Heb jij al gestemd? Zo niet, het kan de hele dag nog! De meeste stemlokalen gaan om 7.30 uur open en sluiten om 21.00 uur. Op je stempas staat het adres van het dichtstbijzijnde stemlokaal.

Wat neem je mee?

Neem je identiteitsbewijs en je stempas mee naar het stemlokaal. Je ontvangt overigens twee stempassen; vandaag kun je ook stemmen voor Provinciale Staten. Mocht je je stempas kwijt zijn, neem dan contact op met je gemeente.
 

Waarom stemmen

Als je gaat stemmen, heb je invloed op hoe we water beheren. Waterschap Noorderzijlvest zorgt voor veilige kades en dijken en probeert wateroverlast en droogte te voorkomen. Daarnaast houden we ons bezig met de kwaliteit van water in sloten, beken, meren en kanalen. Bijvoorbeeld door rioolwater te zuiveren. Met je stem voor het bestuur van het waterschap draag je bij aan de manier waarop we ons aanpassen aan het veranderende klimaat. Aanpassen is belangrijk; dan kunnen we prettig blijven leven in ons gebied.
 

Stem ook!

Er doen 11 partijen mee aan de verkiezingen. Wil je wel stemmen, maar weet je nog niet op wie? Dan kan de stemhulp je misschien helpen. 

Doe de stemwijzer(externe link)

Meer informatie